Strømpeforing af kloak

 

Strømpeforing af kloak kan bruges på kloakledninger, faldstammer og afløb, der er slidte, har revner eller huller. Det er en sikker, effektiv og langt billigere måde at reparere og understøtte din kloak på – uden opgravning!

Strømpeforing af kloak – en effektiv og sikker løsning | RN Entreprenør

Strømpeforing har den massive fordel, at arbejdet kan foretages uden nogen form for opgravning. Der skal heller ikke nedbrydes vægge eller etageadskillelser for at strømpefore kloakledninger, faldstammer eller afløb. I stedet kan en opgave, der ellers ville tage en uge (eller langt mere), oftest klares på blot én dag.

Som kunde slipper du altså for en opgravet have med dybe hjulspor. Der vil heller ikke være nedbrudte vægge eller huller i kældergulvet samt håndværkere, der render rundt i dagevis. Du og dit forsikringsselskab kan ligeledes slippe for en kæmpe regning, da strømpeforing typisk er meget billigere end det gammeldags alternativ.

Lyder det fristende, og vil du høre mere? Så ring på tlf. 70 22 54 58 eller skriv på info@rn-entreprenoer.dk for at høre mere. RN Entreprenør ApS kommer altid gerne forbi, inspicerer opgaven og giver et uforpligtende tilbud. Vi bor midt på Sjælland og udfører opgaver på hele øen.

Du kan også læse mere om strømpeforing af din kloak her på siden, før du kontakter os.

 

Har du en ødelagte eller defekte kloakrør?

Hvis du har ødelagte eller defekte kloakledninger kan det betyde opgravning med dertilhørende rod i have, huset eller indkørslen. Kan RN Entreprenør hjælpe dig uden opgravning.

Vi bruger en såkaldt ”NO Dig teknik”, så du slipper for at hele haven, huset eller indkørslen bliver gravet op, hvis der er brud eller defekt kloak. Hvis du aldrig har hørt om strømpeforing – og hvorfor det kan være den smarte løsning – kan du finde svar på de fleste spørgsmål nedenfor.

Hvad er strømpeforing?

Teknikken bruges til at skabe et nyt rør indeni det gamle defekte rør ved hjælp af en strømpe.

“Strømpen” består af en særlig glasfiber eller fiberslange med polyester, epoxy eller silikat. Materialet bliver blæst op som et rør indeni det eksisterende rør med brud, utætheder eller revner. Når strømpen er hærdet op, vil der reelt være skabt et ny lag rør indeni det gamle rør, der dermed lukker revner og huller fuldstændigt. Læs mere her

Strømpeforing af kloak er altså en metode, hvor vi reelt skaber et nyt rør inde i den beskadigede kloakledning, faldstamme eller afløb.

RN Entreprenør ApS inspicerer det ødelagte rør, lokaliserer defekten, og derefter forer vi indersiden med en superstærk glasfiberstrømpe. Denne løsning holder i mange år og beskytter fint mod såvel rotter og rødder som nye defekter.

Hvorfor vælge strømpeforing?

Montering af punkt renovering.

Montering af punkt renovering.

En af de store fordele ved at bruge teknikken er, at det er relativt hurtigt arbejde, så kloakken snarest bliver anvendelig igen. I de fleste tilfælde vil opgravning være noget mere tidskrævende. Jo længere tid, der skal bruges, des større bliver regningen typisk.

Fordele ved strømpeforing?

 • Intet rod: Du slipper for opgravninger og nedbrydninger med brug af strømpeforing. Normalt vil brud på rør betyde opgravning af indkørsel eller nedbrydning af vægge, gulv osv.
 • Mindre tidsforbrug: Når du slipper for opgravning eller nedbrydning, og det kan klares i én arbejdsgang, vil vi også spare mange timers arbejde. Den hurtige renovering giver også mindst mulige gener.
 • God kvalitet: En strømpeforing kan holde i mange år ud i fremtiden.
 • Lav pris: Renoveringen med strømpeforing svarer til at få nye rør helt uden omkostninger til opgravning og reetablering, så overordnet vil du kunne gøre en god besparelse i forhold til den samlet pris.

Levetid: Hvor længe holder en strømpeforing?

En strømpeforing (eller punktrenovering med denne metode) holder tæt helt ligesom en “klassisk” kloakrenovering. Ved en korrekt udført strømpeforing af kloak vil levetiden være op til 30-50 år.

Hvordan foregår en strømpeforing?

I praksis foregår en strømpeforing efter følgende fremgangsmåde:

 1. Inspektion og klargøring af rør
 2. Evt. rengøring med spuleudstyr
 3. Polyesterstrømpen gøres klar
 4. Strømpen indføres i kloakrøret
 5. Kontrol af at strømpen sidder rigtig
 6. Slange med konstant lufttryk puster strømpen op i hele hærde-perioden
 7. Strømpen afskæres i begge ender
 8. Inspektion og kontrol af den færdige strømpeforing

Punktrenovering som alternativ?

Utæt faldstamme.

Utæt faldstamme.

Et alternativ til en komplet strømpeforing kan være punktrenovering. Denne type forring bruges ofte ved “rotteskader”, hvor der er små huller i rør på korte strækninger. Elles kan de være ved forskudte samlinger, der ofte er skyld i driftsforstyrrelser.

Ved punktrenovering indføres en ballon med polyester og fiber, og reparerer samlinger eller lukninger på denne måde.

Er du i tvivl, om strømpeforing kan bruges til din kloak?

Kontakt os med information om aktuelle problemer med kloakledninger, faldstamme eller afløb. Så vender vi tilbage hurtigst muligt og hjælper dig videre.

Pris på strømpeforing

Prisen på strømpeforing ligger ofte på 800-1.200 kr. per meter kloakledning. Hertil skal tillægges udgifter til rensning af rør, anstilling af servicevogn osv.

Den samlede pris for en 0,5-1 meter punktrenovering ligger ofte på 4.500 kr.

Prisen på strømpeforing afhænger selvfølgelig af forskellige faktorer som tilgængelighed, rørstørrelse, omfang osv.

Hvad kræver en strømpeforing?

Selvom foring af kloaker er en effektiv og hurtig løsning, indebærer det visse udfordringer:

 • Afbrydelse: Når der skal renoveres i din kloak, bliver adgang til den offentlige hovedledning blokeret i et tidsrum.
 • Lugtgener: Stofferne, der bruges til at skabe et nyt rør indeni det gamle rør, kan give forbigående lugtgener. Her er det hærdningen af strømpen, der kan skabe dampe med lugtgener under arbejdets udførelse.
 • Adgang: Hvis nedgangen til kloakken er i din indkørsel eller foran, vil adgangen blive spærret af en lastbil med maskinerne.
 • Kloakken vil være ude af drift, så længe vi arbejder på selve “strømpen.

Kloakledning reparation uden opgravning

Kloakledninger, faldstammer og afløb er oftest skjult i jorden, væggen, gulvet eller i etageadskillelsen. Det betyder, at de er svære at komme til og desuden kan skabe en masse ravage, når de bliver slidte eller beskadigede.

Konsekvensen, når de lækker, kan derfor gøre de fleste søvnløse. Vandet vil typisk være beskidt spildevand, og reparationen kan hurtigt virke fuldstændig uoverskuelig. De fleste forventer helt logisk, at hele haven skal ødelægges, og at både gulve og vægge skal brydes op.

Men det skal du ikke bekymre dig om med strømpeforing. Ved denne løsning skal vi hverken grave haven eller kældergulvet op.

En strømpeforing er i princippet “endeløs”, hvilket betyder vi kan lave:

 • Strømpeforing af komplette kloakledninger fra brønd til brønd
 • Strømpeforing af kloakledninger langt inde under bygninger
 • Strømpeforing af afløb i etageadskillelser
 • Strømpeforing af faldstammer

Hos RN Entreprenør kan vi også lave mindre punktreparationer med strømpeforing.

TV inspektion og ekstrem præcis lokalisering af defekt i kloakledning

RN Entreprenør ApS bruger klassens bedste inspektionsudstyr og måleapparatur til at lokalisere revner, huller og andre defekter i dine kloakledninger, faldstamme eller afløb. Vi ved, at god forberedelse er første skridt på vejen mod et godt resultat.

Et avanceret kamera føres ind i kloakledningen, faldstammen eller afløbet, og kloakmesteren bruger tid på at finde problemet. Med ekstremt præcist måleudstyr er vi i stand til at lokalisere defekten indenfor en radius af 5-15 cm, selv for ledninger der ligger langt under jorden.

Hos RN Entreprenør ordner vi dine ødelagte kloakledninger, faldstammer og afløb med kirurgisk præcision – uden opgravning!

Kontakt os i dag og lad os fremtidssikre dine kloakledninger, faldstammer og afløb. Klik her og find alle vores kontaktoplysninger samt vores kontaktformular >

Vil du have et uforpligtende tilbud?

Uanset hvor effektiv foring af kloakledninger og faldstammer er, så ved vi godt, at du naturligvis har behov for at kende prisen på strømpeforing. Hos RN Entreprenør tilbyder vi en meget konkurrencedygtig pris på strømpeforing. – uden at gå på kompromis med kvaliteten. Derfor skal vi altid se nærmere på lige præcis dine udfordringer med kloakledninger, før vi kan give en endelig pris.

Du skal blot kontakte os for at aftale tid til en nærmere inspicering af opgaven. Derefter kommer vi med et uforpligtende tilbud, så du ved hvad det kommer til at koste dig.

Kontakt os i dag på tlf. 70 22 54 58 eller info@rn-entreprenoer.dk og hør nærmere.

RN Entreprenør arbejder sammen med din forsikring

Skader på kloakledninger, faldstammer og afløb er normalt omfattet af din husforsikring, og vi arbejder selvfølgelig sammen med dit forsikringsselskab. RN Entreprenør ApS er autoriseret Kloakmester og er tilsluttet Kloakmestrenes Kvalitetskontrol. Vi har et omfattende kvalitetsstyringssystem, der dokumenterer vores projekter fra A til Å.

Læs mere om vores kvalitetsstyring – klik her!

 

Comments are closed.